Els ocells migratòris

martes, 8 de marzo de 2011

Setmanari l'Empordà 4/1/2011

La intel·ligència com a extincióLa intel·ligència va evitar la nostra extinció, però la provocarà quan menys ho espere
m: alguns il·lustrats han pogut ser molt intel·ligents, i han permès la nostra evolució tecnològica, però la majoria dels altres no ho fan, i així em pregunto: això és ser tan intel·ligents, com a espècie, com nosaltres diem?

Tanta "evolució" acabarà matant-nos, per ser intel·ligents en el progrés però no a l'hora d'aplicar-lo.

Hi ha qui diu que avui dia l'ecologisme és poc important, i que la crisi econòmica ho s
upera tot. Jo crec que la crisi medi ambiental que hi haurà en un futur molt pròxim, serà pitjor que aquesta econòmica. Quanta gent no ha fet allò típic d'estudiar l'últim dia, abans de l'examen, a corre cuita i fent-ho malament? Crec que tothom ho ha fet alguna vegada, i els pocs que no ho han fet, estan començant a fer-ho sense adonar-se'n.

Això passa amb la Terra. L'anem destrossant, i quan, no tan lluny del present, sigui evident que en ve una de grossa, intentarem ràpidament arreglar-ho, però crec que ja serà massa tard. Parlo de que no podem controlar el planeta, i a la que aquest digui prou, s'haurà acabat tot. Si més val prevenir que curar, evitem-ho.

És evident que ja hi ha alternatives per prolongar aquesta fi. Un exemple en són els cotxes elèctrics. Està clar que no són tan cars, i que ja han descobert milers de maneres ecològiques per fer-ne, però... voleu dir que els amos de les petrolíferes, permetrien que es vengués un cotxe barat i ecològic? Em sembla que estan massa còmodes en la seva situació de poder, per deixar de produir i vendre petroli, i per tant de guanyar diners. I qui són aquests per fer que mori tota aquesta gent? O tot aquest ecosistema on habitem?

No hay comentarios:

Publicar un comentario